Sta op!

 

Veertigdagentijd Banner.jpg

Sta op voor de straatmeisjes van Ghana

Als Protestantse Gemeente Gramsbergen staan we in de veertigdagentijd met elkaar op voor straatmeisjes in Ghana. Deze meisjes werken zich een ongeluk, bijvoorbeeld als stenenhakkers of dragers van zware spullen. Ze verdienen hier zo weinig mee dat ze op straat moeten slapen. Soms worden ze door mannen verkracht. Om deze meisjes te doen opstaan uit hun ellende, is er een opvangcentrum. Daar krijgen ze eten en kleren én leren ze een vak. Sommigen zijn inmiddels kapper, pedicure, kok of naaister. Wil je deze meisjes beter leren kennen? Tijdens elke zondagse kerkdienst tussen 1 maart en 12 april stelt een meisje zich persoonlijk aan u voor.
Kinderen van de jeugdclubs en Rock Solid maken voor elke zondag een schilderij om hun visie op het Sta Op-thema weer te geven. Ook in de liturgische bloemschikkingen en in de keuze voor de bijbellezingen sluiten we aan op het thema.
Op zondag 1 en 8 maart worden in de kerkdienst en in de E-meeting spaardoosjes uitgedeeld. Daarin kunt u en kan jij gedurende de 40dagentijd geld doen om het werk onder de Ghanese straatmeisjes mogelijk te maken. We nodigen u en jou ook uit om hiervoor meer te doen dan alleen geld geven. Je kunt bijvoorbeeld ervoor kiezen 40 dagen niet te snoepen. Het geld dat je uitspaart, kan dan in het doosje. Je kunt ook zeggen: al het geld dat ik ophaal met het wegbrengen van lege flessen, stop ik het spaardoosje. Het idee is: door zelf iets te doen, met je handen, je benen, je hoofd of je hart, gaat de actie leven. Je staat zelf letterlijk op. Zo komt Pasen steeds dichterbij!