TOZ diensten

TOZ = Tieners op Zondag. Iedereen die op het voorgezet onderwijs zit is welkom.
We ontmoeten elkaar elke vierde zondag van de maand in De Meiboom. We willen graag dat je een kwartier voor het begin van de kerkdienst aanwezig bent. Als we dan om vijf voor tien zien dat we met te weinig zijn om er iets leuks van te maken, dan gaan we samen naar de kerk.
We zijn geen kindernevendienst, we zijn geen E-meeting, wij houden geen kerkdienst. Wat doen we dan wel? Een beetje van alles en een beetje van onszelf.  We zoeken naar een mooie mix van God, Bijbel, en wat ons in de wereld bezighoudt. De eerste bedenken wij helemaal zelf, en daarna zijn jullie ideeën ook van harte welkom!

 

Sing en swing diensten

Een Kerkdienst gewoon te saai of te ingewikkeld? Dan is een “Sing & Swing “ dienst echt iets voor jou. En weet je….soms is het anders dan je verwacht! Laat je verrassen en kom naar de Boomhofkerk!
In deze vlotte swingende diensten, staat het woord van God centraal  en mogen we samen beleven dat fijn is om samen ons geloof te vieren. Tijdens de voorbereidingen  zoeken we naar een aansprekend, liefst actueel thema. Een thema wat past in de belevingswereld van de jeugd en de jeugdige oudere. Tijdens de dienst wordt er veel gebruik gemaakt van filmpjes en beelden via de beamer en is er een leuke groep/band aanwezig die zorgt voor een vrolijke ontspannen sfeer. de sing en swing diensten worden 3x per jaar georganiseerd.

 

Ukkepukdienst  

Sprankelende, belevingsgerichte diensten voor kinderen van 0 tot ongeveer 4 jaar, dat is het doel van ukkepukdienst. Tijdens deze diensten beleven baby’s, peuters én hun (groot)ouders/verzorgers een Bijbelverhaal met alle zintuigen. We vertellen het verhaal met hulp van handpop  “Apie" afgewisseld met veel liedjes (op bekende peutermelodieën) en belevingsgerichte activiteiten. Met deze vieringen maken jonge kinderen op een speelse manier kennis met de kerk en kunnen ouders elkaar op een informele manier ontmoeten. De diensten vinden ongeveer 2x per jaar plaats. Het is van 10.30 tot 11.15 in de Vlaswiek. Nieuwsgierig geworden…kom gezellig een keer meedoen! 

 

Kerk en schooldienst

Twee keer per jaar is er een dienst die samen met één van de twee christelijke scholen wordt voorbereid; afwisselend zijn De Spren-El en de Akker aan de beurt. De voorganger, de juffen en de kinderen kiezen een thema, en bereiden dit op school verder voor. Een wervelende, creatieve dienst waarin kinderen een grote rol spelen en de verbinding tussen school en kerk wordt gelegd. 

 

E-Meeting

Elke tweede zondag van de maand om 10.30 uur is er een E-meeting met uitzondering van de maanden juli, augustus en september. De E-meetings vinden plaats in het Kerkelijk Centrum De Vlaswiek.
E-meeting! WAT?
Instagram, twitter, whatsapp. Allemaal communicatiemiddelen die steeds meer worden gebruikt. Maar waar ontmoet je elkaar nog echt?
Ben jij van mening dat de kerk een plaats van ontmoeting is waar je respect hebt voor elkaar en waar je op een ontspannende manier met alledaagse zaken in relatie met het geloof de revue laat passeren, kom dan ook eens naar de E-meeting. Elke tweede zondag van de maand met uitzondering van juli en augustus is er een E-meeting om 10.30 uur in het kerkelijk centrum De Vlaswiek in Gramsbergen.
Waar staat dan de E in E-meeting voor? Dat kan van alles zijn! Het kan Eenvoud, Elkaar, Emotie zijn, maar ook Evangelie, Eerlijk en Electronisch. Waar het om gaat in de E-meeting is dat jong en oud plezier beleven aan het geloof, dat je elkaar in een ongedwongen sfeer kunt ontmoeten, dat je actief bent en dat je zelf een bijdrage kunt leveren. Onder het genot van een kop koffie, thee of een glas ranja gaan wij aan de slag met een onderwerp. Dat kan van alles zijn. De afgelopen periode hebben wij bijvoorbeeld de volgende onderwerpen gehad: Toverbal, Hagel, Deur, Spons of Oordoppen.
In de E-meeting gaan wij aan de slag met deze onderwerpen. Dit doen wij middels filmpjes, liederen, korte overdenking en een activiteit. Alledaagse dingen die vanuit diverse invalshoeken worden belicht. Serieuze zaken worden afgewisseld met humoristische filmpjes en je moet/mag zelf aan de slag!
Weet jij het nog niet of een E-meeting wat voor jou is? Kom gewoon een keertje langs en beoordeel dan of een E-meeting bij jou past. Jij bepaald of jij het leuk vindt. Jij bent de sleutel! Daniël Lohues heeft daar een heel leuk liedje over met de tekst “Had ‘m zolf in de buze”.